24.6.2015

Cyberkokin sormienvälistä

Hyvää kesäisen sateista keskiviikkoa palleroiset.

Kun ulkona sataa niin alkaa ihmisen mieli kummasti vetämään pihalle touhuamaan vaikka mitä sellaista mitä ei datailun lomassa tulisi ajateltuakkaan aurinkoisena päivänä. Kuten esimerkiksi valtava halu päästä syömään kiinalaiseen ravintolaan. Se hapanimelä kana ja filotaikina nyytit kun on vain niin hyviä! =^-^=
No nyt tähän löytyy ratkaisu oman käden kautta. Nimittäin kolmen Biohazard-merkin cyberkokki Petri on murtanut kotikeittiössään useamman muovisen kauhan lisäksi ainakin tuhatvuotta vanhan ja hypersalaisen reseptin. Eli on valmistanut hapanimeläkastikkeen. ô.ô

Ennen kuin ajattelet että "..wau.. -.-`", niin kerrottakoon että sama setti löytyy jokaisesta kiinalaisesta raflasta ja Uncle Bens valmiskastike purkista tai Thai Sweet`n`sour pulloista. Eikä sen keksimiseen mennyt itseltäni kuin vain se 20 vuotta, tai mitä nyt olen kapustaa kattilassa pyöritellyt.

No nyt kun se on keksitty niin tietenkin tämän hypersalaisen reseptin voi kailottaa kaikelle maailmalle, jotta kenenkään muunkaan ei tarvitse enää mennä sateella kiinalaiseen saamaan tai ostamaan Uncle Benssin valmiskastikkeita tai Thai Sweet`n`Sour putelia. Tärkeintähän on se että kotoa ei ulos liikuta ja itse tehty on aina parempi? ô.o

Ainekset:
4rkl Ketsuppia tai pyrettä, tai molempia.
1tl Soija kastiketta
3rkl Omenaviinietikkaa
Pikkuliraus sitruunamehua (ei välttämätön)
4rkl Sokeria
1,5dl Vettä
1,5rkl Maizena
5rkl Oliiviöljy

Vaihtoehtoiset lisukkeet:
(Maun ja mielikuvituksen mukaan)
Ananas paloja
1-2 Hienonnettua Chiliä
Jne..

Tämä soossihan on helevetin helppo valmistaa, mutta yhtä helppo myös sössiä. Meinaan että etikan kanssa lutratessa kannattaa olla tarkkana. Jos sitä sattuu lirahtamaan pikkaisenkaan liikaa niin soossi on pilalla. Makean ja happaman tasapaino on tärkein. Muutenhan nuo kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta sotketaan vain kipossa kylmiltään kirjoitusjärjestyksessä (ylhäältä alaspäin) sekaisin. Tämän jälkeen öljyt lämpiämään pannulle. Kun öljy ripsahtaa on se sopivan lämmin ja on aika kaataa soossisotkumme pannulle öljyn kaveriksi. Öljy ja soossi ei heti muljahda toistensa kanssa sekaisin, eli soossia on kokoajan sekoitettava pannulla. Kun öljy on kokonaan sekoittunut soossiin niin kastikkeemme on valmis. Vaihtoehtoisia lisukkeita voi lisäillä kukin mielensä ja mielikuvituksensa mukaan. Kastike sopii hyvin yhteen kanan, lihan, kasvisten ja riisin kanssa. Suosittelen myös hakemaan Lidlin pakastealtaasta Springrollsseja. Ne kun lämpiää samalla uunissa, kun teet kastikkeen, keittelet riisin ja höyryttelet wokkivihannekset. Kastike sopii myös loistavaksi dipiksi esim. sipulirenkaille. ^.~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti