7.12.2013

Ihmiset kiistelee.. @.@

Ihmiset kiistelee kotona, koulussa, työssä, kadulla ja noin yleisesti missä tahansa paikkaan ja aikaan katsomatta. Tätä olen ihmetellyt jo kauan, vaikka en itsekään mikään puhtoinen kaikkien kaveri ole riitelyn suhteen aina ollut. Mutta myöhemmin olen huomannut että minulla ei ole tarvetta riitelyyn ja olen päätynyt vain ihmettelemään tätä ihmisten tapaa kommunikoida ponnekkaasti.
Jotkut sanovat että riitely puhdistaa ilma, ihmettelen miten se voisi mitenkään tehdä niin. Itseäni ainakin jäisi harmittamaan ja kuristamaan jos minulla olisi kränää jonkun kanssa tai joku on ponnekkaasti ilmaissut itseään minulle tai kritisoinut asiattomasti olemassaoloani. Eli omasta mielestäni ilma nimenomaan pilaantuu riitelystä. Ilmaa on pirunvaikea puhdistaa jos se on päässyt näin hapantumaan.


Ehkä "kiistattomuuteni" johtuu siitä koska ajattelen että jokainen on täysin oikeutettu omaan totuuteen asioista ja se on täysin hyväksyttävää. Totuuksia voi verrata toisiinsa, mutta ei niiden takia kannata alkaa kiihkoilemaan. Ihmiset tekee moraalisesti vääriä asioita toisiaan kohtaan, mutta entäs sitten? Ne ovat vain toisten tapa hoitaa asioitaan ja kukaan ei ole niin erityinen, että olisi varaa mennä tästä tuomitsemaan tai vetämään toista hirteen. Onneksi meillä on olemassa lait jotka rajoittavat räikeimpiä tapauksia, ja tuntuu ihan oikealta että ihmisiä vangitaan ja rangaistaan heidän kolttosistaan.Itselleni helpointa on vain hyväksyä ihmisten vääryydet ja jatkossa vältellä arvomaailmaltani erilaista seuraa, vain säästelläkseni yöuniani ja säästyäkseni turhalta mieliharmilta.


Tykkään että koti on paikka jonne on kiva palata, paikka jossa on helppo viihtyä ja vaikka vain olla. Jos joku asia harmittaa siitä kannattaa keskustella ennemmin kuin hautoa harmistusta maailman tappiin asti ja sitten ottaa "äkykortti"-taskusta kun hetki on sille kaikista huonoin. Hassua että niin monet toimii näin, kertokaa ihmiset mistä tämä johtuu. Itse en siihen vastausta ole keksinyt. Ainoastaan arvaillut että onko kyse kriisistä, vai kenties itsekkyydestä. Vai johtuuko asia vain siitä että peilaan äkyilyä omaan toimintaani ja en ymmärrä tilannetta siitä syystä toisten toimintaan? Jänskiä juttuja. ô.o

Palatakseni ihmisten riitelyyn. On todettu että ikään katsomatta riitely kulkee samaa kaavaa niin kotona, työssä kuin koulussakin, aivan kuten pikkulasten hiekkalaatikko tappelut. Kun tämän tiedostaa ja on turhaa aikaa seurata ihmisiä niin heidän riitelyä on sekä hauskaa että myös mielenkiintoista katsella sivusta, vaikka ei olisikkaan mitenkään tietoinen asiasisällöstä. On myös hassua että tällaiset känkkäränkät isot pikkulapset jotka eivät pysty hallitsemaan edes omaa itseään ovat niitä jotka päättävät toisten ihmisten asioista. Ach! APUA, nytpä alkoikin tuon ajatuspierun jälkeen oikein pelottamaan. päättääkö tosiaan joku yli kasvanut ja turvoksiin pöhöttynyt, karvanaamainen lapsi minun asioistani tuolla jossain toimistoviidakon pimeimmässä nurkassa.. Kuullostaa ihan kuin lapselle olisi annettu liekinheitin ja laatikollinen krataatteja, ja sanottu että "Leikippä Eetu nyt vähän aikaa noilla ja ole kiltisti!" @.@

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti